Flag_of_the_United_Kingdom.svg

Miért ne félj az elutasítástól, a „NEM” – től

Most már azok is akik esetleg először csinálnak MLM munkát, megtapasztalhatták a NEM-et. Azt amikor valakinek jószándékkal, ugyanakkor üzleti megfontolásból ajánlatot teszel a termékekre és/tovább az üzletre és az illető elutasít. Ezektől a NEM-ektől a legtöbben elkeseredtek. NE TEGYÉTEK! A NEM-EK JÓK!

  1. Nem mindenki lehet egy budapesti klinikán orvos vagy a BKV-nél jegyellenőr, vagy a Siemens-nél minőségellenőr. Képzeljétek el ha a világon mindenki ugyanazt a munkát végezné. Ugyanígy nem mindenkiből lehet Network Marketing szakember.
  2. A NEM-ekből tanulni lehet: kifogáskezelést! Egy idő után megtanulod miért mondanak néhányan NEM-et és ha ezeket elemzed magadban vagy akár csapatban akkor egy idő után értékes embereket nem fogsz elveszíteni. Hiszen a kifogásukat jól fogod tudni kezelni. Akinek a kifogását meg nem tudod kezelni, Ő nem idevaló.
  3. A NEM-ekből még egy fontos dolgot megtanulhatsz. Nem minden NEM egyforma. Én úgy szoktam mondani van az intelligens NEM és a „bunkó” NEM (bocs, a kifejezésért). Az utóbbi nekem is szokott fájni egy kicsit. De a NEM típusa számomra mindent elmond az adott emberről. Ugyanígy a NEM elfogadása mindent elmond egy emberről. Tudnod kell a NEM-eket elfogadni, helyén kezelni és érezze azt a másik, hogy szakmailag kiválóan, kifogástalan stílusban ajánlatot tettél neki és tiszteletben tartod a döntését.
  4. Az előző pont már csak azért is fontos, mert valaki zsigerből mond NEM-et. Nemcsak neked, mert MLM üzlet, sokminden másra is NEM-et mondana (rossz a felfogás a köztudatban az adott dologról – adóellenőr sem mindenki lenne szívesen, nincs pénze, nincs kitartása – és ezzel pontosan tisztában van, vagy csak nem egy vállalkozói típus). Viszont nagyon sokszor – ha nem „remegsz” valakiért – egyszer csak meggondolja magát és hidd el az ilyen emberek lesznek a csapatod legjobb tagjai! NEM-ekből lesznek a legjobb IGEN-nek. Bár a „bunkó” NEM-ek nálam fekete listára kerülnek és még ha szeretnének is később velem dolgozni, tőlem kapnak egy intelligens NEM-et! Valaki ezzel nem ért egyet, mert minden ember számít az üzletben….én ezzel nem értek egyet. Ha az jelöltemről kiderül, hogy nincs meg a megfelelő személyisége ahhoz, hogy emberekkel bánjon, nincs helye a csapatomban!


Szóval ne féljetek a NEM-ektől, tanuljatok belőlük és merj Te is nemet mondani.

Contact Form