Flag_of_the_United_Kingdom.svg

Lerajzoltam a céljaimat

Amikor már sokadszor hallottam, hogy a siker egyik titka, hogy van inspirációs táblád (vision board-od), eldöntöttem hogy készítek egyet magamnak. Tele voltam tervekkel, megvalósítandó feladatokkal. Nem kisebb volt a siker mércéje, mint az hogy rátaláljak újra önmagamra.

Vásároltam karton, színesceruzákat és elkezdtem készíteni a táblámat. Miután a „ céljaim” felirat felkerült a bordó kartonra elakadtam. Mit is tegyek most fel a táblámra? Azt mondták képeket kell feltennem arról amit el akarok érni. Sikeres szeretnék lenni. De mi a siker? A siker nem egy kép, még csak nagyon egyöntetű szimbólumot sem ismerek a sikerre. A siker több dolog együttese és mindenkinek más a siker. Hűha, akkor most mi legyen?

Én magam sem gondoltam volna, de napokat ültem és gondolkodtam mit is szeretnék én elérni az életben? Olyan könnyen mondjuk ki a megszokott frázisokat: egészséges akarok lenni, gazdag akarok lenni, jól akarok kinézni…. De ezek nem valós célok! Nem a Te valós céljaid.

Szeretnél egy ház boldog tulajdonosa lenni? Milyen házat szeretnél? Milyen stílusú a házad? Milyen színű? Hol áll a házad? Nyüzsgő városban vagy csendes vidéki településen? Hány ablaka van? Van előkertje? Garázsod van? Milyen a tető? Emeletes? Milyen helységek vannak benne? A nappalidban van kandaló? Milyen kandalód van? Milyen színű a kanapéd? Hogy néz ki a kerted? És még ezer kérdés egy-egy céllal kapcsolatban.

Bevallom nem volt könnyű elkészítenem a táblámat. Miután egy-egy célomat konkretizáltam, nyomtattam, rajzoltam, vágtam, színeztem. De kész lett és azóta minden nap többször is ránézek, hogy ne veszítsem el szem elől a céljaimat.

Bár legtöbben azt gondolják rólam, hogy én mindig tudom mit akarok, magabiztos vagyok, én is tudok elveszett lenni. Sőt, csak az voltam jópár évig. Szóval tudtam, hogy szükségem van egy jó jelmondatra. Valamire ami megerősít abban, hogy képes vagyok ezeket a célokat elérni. A következő mondat került fel a táblámra angolul: „If you can dream it, you can do it.” Ha el tudod képzelni, meg tudod csinálni.

Bár először olyan „gyerekesnek” gondoltam azt, hogy rajzolgatok a falamra, ma már tudom, hogy nagyon komoly dolog egy saját inspirációs tábla. Úgyanis azáltal, hogy képes vagy a céljaidat vizualizálni fontos dolgok történnek Benned:

Megtanítod az agyadat, hogy felismerje, milyen erőforrásokra lesz szüksége ahhoz, hogy sikerüljön elérned a céljaidat. A vizualizáció belső motivációt teremt az álmaid megvalósítására. Elősegíti a pozitív gondolkodást, ami segít abban, hogy hosszú távon a siker felé haladj.

Jelentkezz személyes coach ülésre ha szeretnéd velem megtervezni, átgondolni a céljaidat.

Contact Form